pobednik-2Tokom meseca oktobra ste nam slali vaše omiljene recepte koji vole sporo da se krčkaju. U moru pristiglih recepata, odabrali smo onaj za koji mislimo da bi se i vama dopao koliko i nama. Pobednik je Mirjana Bogdanović!

Želimo da pohvalimo i Jelenu Davidović, Milicu Milenković, Jovanu Gigov Pešić, Dijanu Popović, Tanju Vuletu, Sanju… i nadamo se da ćemo se uskoro još družiti jer vam spremamo brojna iznenađenja!

 

Gulaš od divljači na moj način

Potrebni sastojci:

  • 1kg crnog luka
  • 1 kg srnećeg mesa
  • manji celer
  • šargarepa
  • 200 gr šampinjona
  • nekoliko suvih šljiva
  • 0.5L pasiranog paradajza
  • 2-3 čena belog luka
  • začini(so, biber, aleva partika, lovorov list)
  • ulje
  • voda

 

Način pripreme:

1 kg crnog luka iseći na rebarca/režnjeve i propržiti u šerpi na ulju. Srneće meso (1 kg) iseći na kockice i dodati u šerpu kada luk omekša. Dodati manji rendani celer i pola rendane šargarepe i naliti vode. U originalnom receptu ovo bi trebalo da krčka 1 h na tihoj vatri. Ukoliko je potrebno dodati još vode. Posle sat vremena krčkanja dodati so, biber, nekoliko čenova belog luka, slatku alevu papriku i dva lovorova lista. Doliti 0.5 l pasiranog paradajza i dobro promešati. Za neodoljiv ukus dodati i 200 gr šampinjona ili drugih pečuraka i nekoliko suvih šljiva bez koštice. Ostaviti da se krčka na tihoj vatri još 3 sata.

Servirati sa testeninom i povrćem.

Ukoliko ovaj recept spremate u Crock Pot aparatu za sporo kuvanje, osim inicijalnog  prženja luka i dodavanja mesa, sve ostale sastojke možete dodati odmah i pustiti da magija ovog aparata uradi svoje. Zdravo i sporo krčkanje ovog jela je pravi način za pripremanje ovakve vrste jela.

Pobednički recept nam je poslala Mirjana Bogdanović. Mirjana čestitamo!